Het team en onze visie

Wij stoppen niet bij de standaardoplossingen. Wij geloven in het echte werk.

Wij accepteren onze kinderen, ouders en medewerkers volledig en onvoorwaardelijk.
We willen het allerbeste voor hen en gebruiken onze energie, expertise, humor en enthousiasme om dat te bereiken.
We benaderen ze met respect en toewijding en oordelen niet over hen.
Wij ondersteunen het doel in woord en daad en zijn hierbij eerlijk naar onszelf en anderen.

(Met dank aan Bears, Barry Neil Kaufman : Autism Treatment Center of America)


De oprichtster – Bright van der Loo


Bright van der Loo is de oprichtster en directeur van Authiek.

Bright heeft een achtergrond van werken in de kinderpsychiatrie. Naast het werken met kinderen met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen heeft zij ook ruime ervaring met kinderen die een eetstoornis hebben of een incest achtergrond.
Zij heeft inmiddels ruim 30 jaar ervaring in het werken met kinderen in alle leeftijden, van zeer jong tot en met adolescenten. Ouderbegeleiding, relatietherapie en individuele begeleiding completeren het plaatje.

Naast haar basisstudie heeft Bright allerlei vervolgopleidingen gedaan, waaronder speltherapie, Marte Meo, gevolgd door een uitgebreide opleiding in het internationaal gerespecteerde Autism Treatment Center of America.
Zij heeft een opleiding tot mentor in de dialoques , een specialistische methode die gericht is op het bewust worden van je overtuigingen, veranderingen kunnen maken en keuzes kunnen inzetten. Uitgangspunt is dat iedereen zijn eigen beste expert is en zelf bepaalt wat hij of zij wil met zijn leven.

Als zodanig was zij de eerste in Nederland die ging werken vanuit de visie van een ontwikkelingsgerichte methodiek.
Deze methodiek staat haaks op de tot dan toe gangbare behandeling van kinderen die uitging (en uitgaat) van het aanpassen en aanleren van gedrag van het kind. De ontwikkelingsgerichte methode heeft een sterke focus op de emotionele en sociale ontwikkeling van het kind. Door deze te bevorderen en te bekrachtigen volgt er corresponderend gedrag. Het gaat daarbij om betekenis geven en kinderen leren om zelfsturing te krijgen.
Met andere woorden, niet in beperkingen denken maar in groei en mogelijkheden.

In 2000 begon Bright stichting Stoute Schoenen in Bilthoven .
In 2015 is zij verder gegaan met Authiek.


Partners

logo-het-plein P.L.E.I.N.
Het P.L.E.I.N der Mogelijkheden is een zorginstelling voor kinderen met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis. Het P.L.E.I.N biedt naast (vervangend) onderwijs ook begeleiding aan pubers en adolescenten.
http://hpdm.nl/
logo-t-boompje ’t Boompje
’t Boompje helpt leren en organiseren. Zowel voor leerlingen van de (speciaal) basisonderwijs als het voortgezet onderwijs bieden zij een oplossing op maat. Daarnaast bieden zij jongerenbegeleiding.
http://www.tboompje.nl/
logo-autism Autism Treatment Center of America
Son-Rise programma. Een unieke methodiek die wordt uitgevoerd in eén op éen setting in een speciale speelkamer. Op de site is veel informatie en filmmateriaal te vinden.
http://www.autismtreatmentcenter.org/
logo-mb MB – Bedrijfskundig Marketing Advies
Binnen het maatwerktraject kunnen wij een groot scala aan diensten aanbieden. Van een online positionering met een doelgroep- en concurrentie-analyse tot eindproducten, zoals een digitale nieuwsbrief, volledig responsive website of een A5-promotieflyer.
http://www.mbbedrijfskundigmarketingadvies.nl/diensten/
logo-marte Marte Meo
Marte Meo betekent letterlijk ‘op eigen kracht’. Marte Meo is een ontwikkelingsmethodiek die gebruikt kan worden in de dagelijkse interactiemomenten. Er wordt gewerkt aan de hand van film opnames waarbij men inzichten krijgt hoe de ontwikkelingsondersteuning te stimuleren.
http://www.martemeo.com/en/home/
logo-intermetzo Intermetzo
Intermetzo is een landelijke zorginstelling . Met onder andere met locaties in Zeist.
https://intermetzo-public.sharepoint.com/