Weekendopvang


Authiek biedt ook weekendopvang en opvang in de vakantieperioden.
Onze villa beschikt over wel acht slaapkamers. Weekenden die we organiseren zijn onder andere:

Meidenweekenden
Een weekend voor de meiden! We maken er een fijn weekend van met onder andere bordspellen, knutselen en we gaan creatief aan de slag. Tijdens deze weekenden wordt er aandacht gegeven aan het aangaan en onderhouden van vriendschappen.

De kinderen krijgen alle ruimte om zich spelenderwijs te ontwikkelen en er is veel plezier en ontspanning. Deze groep sluit aan bij kinderen die qua ontwikkeling rond of in de puberteit zijn.

Jongensweekenden
Een weekend voor de jongens! We maken er een fijn weekend van met onder andere bordspellen, koken en buitenspelen. Tijdens deze weekenden wordt er aandacht gegeven aan het aangaan en onderhouden van vriendschappen.

De kinderen krijgen alle ruimte om zich spelenderwijs te ontwikkelen en er is veel plezier en ontspanning.
Voor deelname aan de weekenden kijken wij altijd naar de match en mogelijkheden voor de groep. Deze groep sluit aan bij kinderen die qua ontwikkeling rond of in de puberteit zijn.

Specialweekenden
Een weekend voor de special kinderen! Soms kunnen de simpele dingen nog een behoorlijke uitdaging geven. Deze groep is bedoeld voor de kinderen die een stukje extra begeleiding nodig hebben om deze uitdagingen te overwinnen.

Tijdens deze weekenden hebben wij extra begeleiding beschikbaar, zo kunnen de kinderen met een grotere zorgvraag een gezellig en leerzaam weekend tegemoet gaan.

Krijgersweekenden
Een weekend voor de krijgers! Dit is een groep bedoeld voor kinderen die qua ontwikkeling in de onder- of middenbouw van de lagere school zitten.

Zodoende hebben wij het krijgersweekend georganiseerd. Waarom krijgers? De kinderen hebben aangegeven het gewoon heel stoer te vinden om krijger genoemd te worden.

Voor de weekenden en of vakantieweken vragen wij een kleine eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt gebruikt voor entree, materiaal en activiteiten. Bij meerdere kinderen of wanneer de bijdrage te belastend is, zijn er in overleg (gedeeltelijke) vrijstellingen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact met ons opnemen.


Authiek vervangend onderwijs


Authiek vervangend onderwijs (afgekort AVO) geeft kinderen die voor een bepaalde tijd niet naar school kunnen de kans om in een prikkelarme omgeving toch in het schoolritme te blijven. 

Wij werken aan de persoonlijke doelen en de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. Tevens wordt er educatie op maat gegeven. Ons doel is om de leerachterstand zoveel mogelijk in te lopen met, indien mogelijk, een instroom naar het speciaal onderwijs.Naschoolse begeleiding


In ons ruime villa midden in de mooie bossen van Hollandsche Rading, vinden onze kinderen een heerlijke prikkelarme omgeving om te spelen, te genieten, te leren, te sporten en zelfs ook om te slapen. We organiseren regelmatig leuke activiteiten, zowel binnen als buiten. Per dagdeel zijn er maximaal zes kinderen. Wij bieden een veilige omgeving waarbinnen acceptatie, plezier en spel de basis vormen om spelenderwijs te groeien. Vanuit ons specialisme richten wij ons op de emotionele en sociale ontwikkeling van de kinderen. Ons doel is om kinderen mentaal sterk te maken. Ze te leren hun eigen keuzes te maken. Om zo vanuit een gezonde eigenwaarde plezier te vinden in het contact met anderen.

We werken nauw samen met de ouders, school en andere hulpverleners. Samen ondersteunen we elk kind zo goed en compleet mogelijk in zijn of haar ontwikkeling. Ons uitgangspunt is dat ieder kind uniek is en de kans verdient om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Na observatie en intake wordt van elk kind een basisverslag gemaakt met daarbij doelstellingen voor ontwikkeling. Dit basisverslag wordt halfjaarlijks geëvalueerd en waar nodig bijgesteld en aangevuld. Wekelijks ontvangen de ouders het doelenschema, waarin wordt aangegeven hoe en aan welke doelen die week is gewerkt.


Individuele begeleiding


Naast de naschoolse begeleiding bieden wij ook individuele begeleiding aan kinderen die een specifieke uitdaging ervaren. Dat kan van alles zijn, een kind dat stagneert in de ontwikkeling of zich ergens voor schaamt, een kind dat worstelt met een specifiek thema (bijvoorbeeld bij scheiding, verhuizing, andere school, maar ook het zich ‘’anders’’ voelen of als het thuis even niet vlot in de omgang met broertjes en zusjes , etc. ). Individuele begeleiding kan zowel plaatsvinden op onze locatie als in de thuissituatie of op school. Ook hier geldt dat wij uitgaan van maatwerk en dus in nauw overleg met de ouders en/of andere instanties de doelstellingen formuleren.
Vanuit onze expertise biedt Authiek ook specialistische begeleiding zoals:

  • Speltherapie
  • Begeleiding Son-Rise thuisprogramma
  • Marte Meo begeleiding (begeleiding voor thuis en op school met videobeelden)

Voor meer info kunt u contact met ons opnemen.


Vakantieweken


Authiek biedt in de vakantieweken (ook in de herfst-, kerst- en voorjaarsvakanties) zogenaamde Special Weeks aan. We gaan dan met de kinderen een week naar een bungalowpark. De doelstelling is in eerste instantie om de kinderen een geweldige vakantieweek te bezorgen in een veilige omgeving. Er is een intensieve begeleiding. Naast genieten en ontspanning werken wij aan de aandachtspunten die de ouders ons aangeven. Onze ervaring (na inmiddels meer dan 100 Special Weeks!) leert dat vaak grotere stappen kunnen worden gezet in een setting waarbij het kind even uit de thuissituatie is.

De meeste kinderen vinden het jammer als het weer tijd is om naar huis te gaan. Voor de ouders biedt een Special Week de gelegenheid om te investeren in ‘‘quality time’’ met partner en/of de rest van het gezin.

Tijdens de Special Week is er een groep chat (Whats App) actief waarin ouders (ook visueel) op de hoogte worden gehouden.